fbpx

Single Blog

Top 5 aspecte de luat in considerare la alegerea pavajului pentru amenajari exterioare

Case Moderne
6 1 jpg webp

Alegerea pavajului este o etapa importanta care influenteaza atat aspectul estetic al spatiului, cat si practicabilitatea acestuia. Tocmai de aceea este bine sa ai in vedere mai multe aspecte pentru a lua cea mai buna decizie.

Urmareste, cel putin aceste cinci aspecte considerate de baza pe care trebuie sa le iei in considerare atunci cand cauti pavaje pentru spatiile exterioare, fie ca sunt alei, cai de acces, locuri de parcare.

Cel dintai factor este bugetul disponibil. Evident ca pavajul ales trebuie sa se incadreze in limitele bugetului. Este bine de stiut ca preturile pavajelor pot varia destul de mult  de la variante mai accesibile precum dalele, pavelele pana la cele mai scumpe precum piatra naturala.

Exista diferite tipuri de pavaje folosite in mediul industrial  precum pavajul din beton elicopterizat care, desi pot avea nevoie de o investitie mai mare la inceput sunt mult mai rentabile pe termen lung, fiind rezistente si usor de intretinut. Acestea sunt ideale si pentru ca se realizeaza automat, fara multa intreventie umana si costuri pentru manopera, fiind turnate si finisate intr-un timp foarte scurt.

Aspectul estetic este un alt punct important. Insa, acesta nu ar trebui sa fie o problema deoarece majoritatea pavajelor pot fi adaptate pentru a se potrivi cu designul general al proprietatii sau zonei in care sunt amplasate.

Durabilitatea si rezistenta, insa, raman criterii obligatorii dupa care trebuie sa selectezi tipul de pavaj folosit. Piatra naturala, caramizile de calitate si betonul elicopterizat sunt alegeri bune pentru durabilitate. Asigura-te ca pavajul este rezistent atat la trafic, cat si la vreme in special inghet-dezghet si raze solare.

Functionalitatea este un aspect de luat in seama. Conteaza daca pavajul este destinat parcarii masinilor, traficului intens, deoarece, in astfel de conditii, ai nevoie de un pavaj rezistent la uzura si presiune.

Inainte de a face o alegere finala, ia in considerare procesul de instalare si intretinere a pavajului. Unele materiale necesita o pregatire mai intensa a terenului si pot implica costuri suplimentare. Unele dintre cele mai populare pavaje sunt piatra naturala, dalele din beton, gresia, pavelele, pavajele decorative de tip idustrial si pavajul din beton amprentat (beton amprentat slatina).

Alege in functie de buget si preferintele personale si lucreaza intotdeauna cu profesionisti!

Leave a Reply