fbpx

Single Blog

Alegerea pomilor fructiferi potriviti – soiuri pentru fiecare gradina

Case Moderne
pexels boys in bristol photography 17207030 1 scaled webp

Cei care au ales sa locuiasca la casa trebuie sa aiba in vedere inca de la inceput amenajarea curtii, fiind un pas important ce nu trebuie neglijat sau intarziat datorita faptului ca multe plante necesita un timp mai indelungat pentru a se dezvolta. Avand in vedere acest lucru, plantarea unor pomi fructiferi va va avantaja considerabil in urmatorii ani, oferindu-va posibilitatea de a va bucura cu ajutorul acestora de roade bogate, naturale si cu un gust ce va va aminti de copilarie.

Exista multe soiuri din care puteti alege in functie de preferintele personale si cele ale familiei, insa cu toate acestea va fi esential sa acordati o atentie sporita distantei de plantare, climei, dar mai ales sa nu ii aglomerati in spatiul disponibil.

Cum se poate infrumuseta aspectul gradinii rapid si ieftin

Dupa ce ati terminat de plantat pomii fructiferi, spatiul din jurul acestora va fi liber, lucru ce va va permite sa il amenajati intr-un mod unic si echilibrat. Cativa bulbi flori vor putea adauga o nota de culoare gradinii, mai ales in perioada de primavara, oferind un contrast deosebit intre frunzisul verde al pomilor si florile incantatoare.

La fel ca si in cazul pomilor fructiferi, bulbii se pot planta atat primavara, cat si toamna, insa perioada din urma le va permite acestora sa se obisnuiasca cu solul si sa isi dezvolte radacinile pentru a inflori in urmatorul an.

Ce tipuri de pomi fructiferi se recomanda pentru gradini mici?

Fiecare persoana are la dispozitie un anumit spatiu pentru a-si amenaja gradina, nefiind intotdeauna posibil sa se planteze un numar mare de pomi fructiferi. Cu toate acestea, exista o solutie avantajoasa in acest sens, avand posibilitatea de a planta soiuri columnare, acestia avand nevoie de un spatiu mult mai mic in comparatie cu un pom traditional. Se pot planta la distante mai reduse, maximizand in acest fel numarul de soiuri, cat si productia realizata pe spatiul destinat.

Polenizarea pomilor fructiferi

Polenizarea pomilor fructiferi este o etapa esentiala pentru o recolta bogata. Anumite soiuri se autopolenizeaza, ceea ce inseamna ca pot produce fructe pe cont propriu, insa exista si pomi care necesita un ajutor compatibil, un exemplu fiind marul care are nevoie de o varietate incrucisata pentru a reusi sa se polenizeze corespunzator.

Realizarea unui plan pentru o recolta succesiva

Pentru a fi sigur ca livada nou infiintata va va asigura o recolta continua pe tot cuprinsul sezonului cald, va fi esential sa luati in considerare plantarea unei varietati de pomi fructiferi care rodesc in momente diferite. In acest fel veti avea oportunitatea de a va bucura de o aprovizionare constanta de fructe proaspete de la sfarsitul primaverii pana toamna tarziu.

Selectarea unor pomi fructiferi pentru gradina personala necesita acordarea unei atentii sporite asupra multor criterii pentru ca acestia sa se poata dezvolta si rodi corespunzator.

O livada in curtea din spatele casei este visul oricarui proprietar care are disponibil o suprafata de teren, putand in doar cativa ani sa se bucure de fructe incredibile ce pot fi consumate atat in stare proaspata, cat si conservate sub forma de dulceata.

Leave a Reply

1 comments

  1. […] Poti citi si acest articol : alegerea-pomilor-fructiferi-potriviti-soiuri-pentru-fiecare-gradina […]

    Permacultura: Armonie cu natura pentru un viitor sustenabil - noiembrie 20, 2023