fbpx

Single Blog

Amenajări living. Idei și sfaturi pentru un design ideal

Apartamente, Apartament cu 2 camere, Apartament cu 3 camere, Apartament cu 4 camere, Case Moderne, Vila
living 60x15 LEGNO CLASSICO 3 jpg webp

Livingul este de cele mai multe ori considerat inima unei case, de aceea amenajarea sa reprezintă o etapă esențială în procesul de renovare a locuinței. În plus, este camera în care se petrece cel mai mult timp, fie că vorbim de serile în familie sau cele cu prietenii.

Mai ales dacă vorbim de un apartament semi-decomandat, este important ca livingul să fie amenajat în ton cu restul locuinței, pentru a crea armonie și continuitate. Astfel, trecerea prin living pentru a ajunge în dormitor nu va fi una discrepantă.

Modul în care urmează să fie compartimentat sau aranjat living-ul va depinde în totalitate de stilul sau stilurile pe care alegeți să le abordați. De la clasic, la modern sau rustic, important e ca indiferent de alegere, aceasta să răspundă preferințelor, dar și nevoilor dumneavoastră și al membrilor familiei.

Amenajare living. Ce mobilier putem folosi?

Canapeaua reprezintă piesa centrală dintr-un living. Este locul unde vă veți relaxa, urmărind filme sau discutând cu prietenii. Atunci când alegeți o canapea, este esențial să țineți cont de dimensiunile, forma și confortul acesteia. Dacă aveți un spațiu generos sau un living deschis, un colțar ar fi o alegere potrivită.

Un element regăsit adesea în living este măsuța de cafea, de cele mai multe ori, poziționată în fața canapele. În funcție de spațiul de care beneficiați, dar și de stilul ales, aceasta își poate schimpa dimensiunea sau designul. De exemplu, pentru un spațiu mai restrâns, puteți alege o măsuță cu blat de sticlă sau chiar una pliabilă.

Un alt element care rareori lipsește din living este televizorul, așadar ar fi necesară și o comodă. Aceasta poate servi și ca spațiu de depozitare, unde puteți așeza diverse accesorii sau chiar o mică colecție de cărți.

Într-un living deschis, barul poate servi ca element de conexiune. Dacă este construit într-un perete de rezistență, este esențial să se potrivească cu aspectul camerei. Accesoriile și mobilierul, precum scaunele de bar sau rafturile pot completa aceată amenajare.

Pentru o atmosferă călduroasă, mai ales în zilele reci, un șemineu în living poate fi o idee excelentă. Există multe modele disponibile, astfel încât să găsiți unul care să se potrivească cu stilul dvs. De multe ori, șemineul devine centrul atenției, așa că ar trebui să aibă un spațiu sau un colț special dedicat.

Un colț al livingului poate fi transformat cu ușurință într-un spațiu de lucru. Un birou simplu și funcțional poate adăuga valoare camerei. Nu este necesar să se potrivească cu restul mobilierului; un birou cu o culoare distinctă poate aduce un plus de dinamism.

De asemenea, o măsuță multifuncțională sau una pentru laptop poate fi o soluție practică, mai ales pentru livinguri mai mici.

Decorațiuni living. Ce și cum este recomandat să punem?

Decorațiunile joacă un rol crucial în personalizarea unui living, alături de mobilier.

Pentru un plus de personalitate, puteți alege plăci ceramice tip tapet, numite și decoruri. Disponibile într-o gamă largă de modele, cu siguranță veți găsi ceva pe gustul dumneavoastră, care să completeze armonios spațiul. Un design prea complex, însă ori o nuanță prea puternică pot îngreuna procesul de alegere al mobilierului.

Perdelele sau draperiile sunt, de asemenea, elemente care pot transforma aspectul unei camere. Există o varietate de materiale și stiluri disponibile. Trebuie doar să vă asigurați că acestea se potrivesc cu restul decorului.

Un covor poate adăuga nu doar personalitate, ci și confort livingului. Este important să alegeți unul care să se potrivească din punct de vedere al dimensiunii cu mobilierul, astfel încât să încadreze corect zona de relaxare.

Pentru a adăuga o notă de dinamism, puteți include în decor tablouri, vaze sau oglinzi.

Iluminatul este esențial, mai ales într-o cameră mare precum livingul. Trebuie să luați în considerare câtă lumină naturală intră în cameră și care sunt activitățile principale desfășurate. Dacă livingul servește și ca spațiu de lucru, veiozele sau lampadarele pot fi soluții potrivite, adăugând o atmosferă caldă. Lumina de accent poate evidenția anumite detalii, precum rafturi sau obiecte de artă. Este recomandat să alegeți surse de lumină care sunt atât funcționale, cât și estetice. Lumânările decorative pot fi, de asemenea, o alegere bună, dacă vă doriți să redați o atmosferă relaxantă.

Gresie living. Cum luăm această decizie?

Deși sufrageria nu este primul loc la care ne gândim pentru montarea gresiei, această alegere nu vine doar cu avantaje funcționale, ci vă ajută și să oferiți un aspect elegant camerei.

Dacă vă îngrijorează ideea ca sufrageria poate semăna prea mult cu o bucătărie după montarea gresiei, trebuie să știți că există modele moderne care replică fidel textura și căldura lemnului natural sau chiar aspectul pietrei.

Printre avantajele gresiei se numără durabilitatea, compatibilitatea cu animalele de companie, capacitatea de a fi curățată ușor și necesarul minim de întreținere, comparativ cu alte materiale precum lemnul sau piatra. Când vine vorba de rezistența gresiei, este esențial să luăm în considerare clasificarea PEI, care indică capacitatea plăcilor de a rezista la trafic intens.

În living-urile amplasate în zone călduroase, gresia poate veni în ajutor prin menținerea unei temperature plăcute. Plăcile ceramice rămân răcoroase la atingere și nu acumulează căldura, spre deosebire de pardoselile din lemn.

Așadar, e important să alegeți cea mai bună soluție pentru locuința pe care v-o doriți, luând în considerare și aspect funcționale, dar și care țin de design.

Leave a Reply