fbpx

Single Blog

Beneficiile acoperirilor piscinelor

Case Moderne
acoperire piscina jpg webp

Dupa inotul in piscina sau inchiderea acesteia pentru iarna, poate fi usor de trecut cu vederea importanta acoperirii piscinei si a tipului de acoperire piscina utilizat – care, insa, merita o atentie suplimentara. Acoperirile piscinelor ofera avantaje deloc de trecut cu vederea, gratie progreselor inovatoare implementate de-a lungul anilor care trec dincolo de o simpla protectie a bazinului si a apei. In prezent, orice proprietar de piscina are la dispozitie diverse optiuni de acoperire a piscine care pot satisface orice nevoi sau preferinte.

Dupa inotul in piscina sau inchiderea acesteia pentru iarna, poate fi usor de trecut cu vederea importanta acoperirii piscinei si a tipului de acoperire piscina utilizat – care, insa, merita o atentie suplimentara.

Acoperirile piscinelor ofera avantaje deloc de trecut cu vederea, gratie progreselor inovatoare implementate de-a lungul anilor care trec dincolo de o simpla protectie a bazinului si a apei. In prezent, orice proprietar de piscina are la dispozitie diverse optiuni de acoperire a piscine care pot satisface orice nevoi sau preferinte.

In continuare, sunt prezentate cateva dintre cele mai importante avantaje sau beneficii ale acoperirilor piscinelor, precum si optiunile de lua in considerare la achizitionarea tipului de acoperire piscina potrivit.

Beneficiile acoperirilor piscinelor

Acoperirea piscinei poate oferi numeroase beneficii pentru piscina si utilizatorii acesteia. In functie de tipul de acoperire utilizat, acoperirile piscinelor pot contribui la:

 • Reducerea riscului de inec accidental
 • Reducerea evaporarii apei si protejarea achipamentelor piscinei
 • Reducerea cantitatilor de substante chimice, prin prevenirea procesului de evaporare si, implicit, prin evitarea completarii nivelului de apa care ar necesita un reechilibru chimic
 • Economisirea timpului si intervalului dedicat intretinerii piscinei, prin protejarea apei de impuritatile care ar contamina-o
 • Reducerea costurilor de energie pentru incalzirea apei din piscina, intrucat majoritatea tipurilor de acoperire piscina retin caldura
 • Mentinerea unei temperaturi mai bune a apei din piscina pe timp de noapte si permiterea unui inot mai confortabil.

Tipuri de sisteme acoperire piscina

In prezent, proprietarii de piscine au diverse optiuni din care pot alege. Fiecare tip de acoperire ofera avantaje si, poate, dezavantaje, astfel ca este bine de luat in considerare orice caracteristica sau beneficiu care pot veni in avantajul utilizatorilor.

 1. Prelate de piscina pentru iarna

Acestea sunt, in general, sisteme de acoperiri pentru piscine dedicate inchiderilor sezoniere, protejand piscina de temperaturile extreme si impuritati. Confectionate, preponderent, din materiale impermeabile, prelatele pentru iarna sunt accesorizate cu o plasa pe partea din centru in scopul scurgerii apei rezultate din topirea zapezii sau ploi. Nu pot sustine greutati mari, precum greutatea copiilor, animalelor de companie sau altor obiecte de dimensiuni insemnate si, prin urmare, nu pot fi utilizate ca protectie impotriva alunecarilor ori a altor accidente. Cu toate acestea, sunt relativ ieftine si usor de instalat.

 1. Prelate de piscina automate

Potrivite atat vara, cat si iarna, prelatele automate sunt usor de manipulat cu ajutorul unei telecomenzi, sunt foarte rezistente in timp, oferind, totodata, siguranta maxima pentru copii sau animalele de companie. Cu toate acestea, ele necesita instalare profesionala, venind la pachet cu un cost de instalare ridicat, care, insa, merita pe deplin. Asta, deoarece, pe langa aspectul placut, usurinta in utilizare si siguranta oferita, acoperirile automate pot extinde sezonul de inot, reducand evaporarea apei si limitand pierderile de temperatura.

 1. Acoperis de piscina retractabil

Piscinele cu acoperis retractabil, construit din usi retractabile pe sine, sunt usor de inchis si deschis. De asemenea, pot fi folosite indiferent de vremea de afara, cu doar o parte din acoperis deschis sau complet deschis. Mai placute din punct de vedere estetic, acoperirile retractabile vin cu un efect de sera care poate creste temperatura apei in zilele calduroase, mentinand constanta temperatura apei, peste noapte. Acoperisul de piscina retractabil salveaza din timpul dedicat intretinerii piscinei (protejand-o de murdarie), asigurand, in acelasi timp, un grad ridicat de protectie pentru copii, persoane in varsta si animale de companie. Acest tip de acoperire este scump de achizitionat si de instalat, iar unii utilizatori nu il pot tolera inchis, din cauza efectului de sera.

 1. Prelate de piscina solare, cu bule

Acoperirea prin utilizarea unui profil de bule a piscinelor ajuta la economisirea apei, energiei si substantelor chimice. Integrate in categoria prelatelor de vara, aceste sisteme de acoperire izoleaza piscina, cresc temperatura apei si reduc evaporarea cu pana la 95%.  Pe timpul verii, prelatele solare pot reduce costurile de incalzire cu pana la 80%, fiind ideale pentru imbunatatirea retentiei de caldura din interiorului bazinului. Ieftine, usor de personalizat si instalat, acestea nu necesita ancorare si pot creste temperatura apei cu pana la 8 grade Celsius. Insa, pe langa faptul ca nu ofera o bariera eficienta impotriva murdariilor, prelatele solare nu ofera nici siguranta impotriva accidentelor si pot fi dificil de manevrat in lipsa unui derulator instalat.

 1. Prelate din plasa, pentru iarna

Prelatele din plasa sustin greutati mai mari datorita fibrelor elastice si nu implica o intretinere dificila, nefiind necesara o eventuala curatare de apa in perioadele cu precipitatii abundente. Blocheaza murdaria, pastreaza piscina curata, sunt usor de instalat si de utilizat. Cu toate acestea, ele vin cu un cost mai ridicat, nu blocheaza razele UV si permit dezvoltarea algelor.

Toti sunt factori care trebuie luati in considerare la alegerea celui mai bun sistem de acoperire piscina. Total Pool (totalpool.ro) este magazinul aprovizionat cu cele mai variante de sisteme de acoperire dedicate oricarei piscine, unde orice client beneficiaza de consultanta gratuita in alegerea echipamentelor si accesoriilor necesare pentru a beneficia la maximum de avantajele acoperirilor piscinelor.

Leave a Reply