fbpx

Single Blog

Cum sa alegi pompa de piscina ideala piscinei tale

Case Moderne, Vila
pompapiscina

Una dintre cele mai importante achizitii facute pentru o piscina este pompa piscina. Decizia corecta poate fi luata, insa, prin cunoasterea factorilor-cheie care dicteaza alegerea pompei de piscina potrivite, inclusiv consumul de energie, timpul necesar de functionare, costurile asociate si dimensiunea acesteia.

Una dintre cele mai importante achizitii facute pentru o piscina este pompa piscina. Decizia corecta poate fi luata, insa, prin cunoasterea factorilor-cheie care dicteaza alegerea pompei de piscina potrivite, inclusiv consumul de energie, timpul necesar de functionare, costurile asociate si dimensiunea acesteia.

Cata energie foloseste o pompa de piscina?

La o pompa de piscina, consumul de energie poate varia intre aproximativ 513 wati pe ora si 1.605 wati pe ora, arata estimarile costurilor bazate pe consumul mediu de energie electrica de 24,9c / kWh si pe baza debitului necesar pentru a pompa volumul piscinei in sase ore, care ar putea fi mai rapid decat ceea ce se doreste sau decat nevoile bazinului.

Un lucru care iese in evidenta este faptul ca o pompa cu turatie variabila va folosi mai putina energie si, in final, va costa mai putin pentru a functiona. Utilizarea energiei pompei cu turatie variabila: o pompa cu turatie variabila setata la un debit de 22 gpm va consuma 116 wati, filtrand toata apa din piscina in 19 ore si consumand doar aproximativ 2,2 kWh de energie electrica. O pompa cu turatie variabila are o putere nominala cuprinsa intre 600 si 3450 de wati.

De cat timp este nevoie pentru functionarea fiecarui tip de pompa pentru piscina?

Pentru mentinerea unei piscine curate si sanatoase, va fi necesar ca apa sa fie trecuta printr-o pompa de filtrare. De fapt, pompele pot fi obligatorii din motive de sanatate intr-o multime de configurari ale piscinei.

Functionarea pompei poate dura pana la 12 ore sau mai mult, in functie de dimensiunea piscinei. Pot fi alese pompe cu o singura viteza, cu doua viteze si cu turatie variabila, cea din urma functionand mai mult timp odata ce pompa trece la o viteza mai mica.

Cat ar trebui sa coste functionarea unei pompe pentru piscina?

O pompa cu o singura viteza va costa mai putin in avans si va functiona, in continuare, fiabil, in timp ce o pompa cu turatie variabila va ajunge sa fie mai eficienta din punct de vedere energetic. Se poate opta pentru functionarea unei pompe cu turatie variabila la o viteza mai mica pentru o perioada mai lunga de timp, pentru costuri de energie mai scazute.

Acestea din urma merita a fi luate  in considerare, atunci cand sunt cantarite costurile mai mari ale unei pompe cu turatie variabila. Este important de mentionat ca acest cost se bazeaza pe costurile continue ale pompei de piscina, dar nu le include si pe cele de incalzire. Per total, administrarea piscinei poate costa pana la 17% din factura totala de energie electrica in fiecare trimestru.

Ce dimensiuni ar trebui sa aiba o pompa piscina?

  • Numarul de litri din piscina – sau volumul piscinei. Acesta este calculat dupa Lungime x Latime x Adancimea medie a piscinei. De exemplu (l) 10m x (w) 4m x (AD) 1.4m = 56.000 litri.
  • Debit – cati litri pe minut (lpm), folosind volumul si timpul de rotatie a piscinei. Standardul industrial este de 4 ore pentru o piscina interioara si de 6 ore pentru o piscina in aer liber. Continuand exemplul de mai sus: Timp de rotatie = 4 ore x 60 minute = 240 minute. Pentru debit, se imparte volumul (56.000) la timpul de functionare (240 minute ) pentru a obtine 230 lpm (56.000 / 240 = 230).
  • Aflarea inaltimii dinamice totale in metri – aceasta este o masura a rezistentei impotriva pompei piscinei in timp ce trage apa. Majoritatea bazinelor interioare vor avea in jur de 15 metri TDH (inaltime dinamica totala), iar deasupra solului vor fi de obicei in jur de 9 metri TDH. Folosind TDH si Debitul (Flow Rate), se poate cauta online sau intreba care sunt pompele cele mai potrivite.
  • Selectarea dimensiunii corespunzatoare a filtrului.

Alegerea pompei de piscina cu dimensiunea potrivita poate implica o anumita planificare si masurare. De aceea, se poate solicita intotdeauna sfatul personalului din magazinele de specialitate, asa cum este si Total Pool, pentru o decizie corecta.

Leave a Reply