fbpx

Single Blog

Canapele de terasă – ghid esențial

Case Moderne
507309575 wp663a03c7badb81.87294078 jpg

Indiferent dacă vrei să creezi un colț de relaxare acasă sau să amenajezi o terasă primitoare pentru clienții unui local HoReCa, alegerea canapelelor potrivite este esențială pentru confortul și atmosfera spațiului. Mobilierul de exterior nu este doar un element decorativ, ci și un loc în care oamenii se adună pentru a socializa, a se relaxa sau a savura o băutură în aer liber. Prin urmare, este crucial să faci alegeri înțelepte atunci când vine vorba de canapelele care vor împodobi spațiul tău.

În primul rând, trebuie să iei în considerare mobilierul HoReCa, destinat traficului intens, deoarece îți asigură longevitatea canapelei tale la exterior, chiar dacă este amplasată pe terasa casei. 

Fie că este vorba de o grădină mică sau de o terasă generoasă, un restaurant sau o cafenea, dimensiunile și forma canapelei trebuie să se potrivească perfect spațiului disponibil. Acest lucru nu doar că va crea un aspect armonios, ci va și asigura o circulație confortabilă în jurul mobilierului. 

În plus, trebuie să fii atent la materialele din care sunt fabricate canapelele. Atunci când vine vorba de mobilier HoReCa, durabilitatea și ușurința de întreținere sunt aspecte esențiale. 

Canapelele destinate traficului intens trebuie să reziste uzurii și condițiilor meteo variabile, menținându-și în același timp aspectul impecabil. Necesitatea unei selecții atente a materialelor este evidentă mai ales într-un mediu expus la condiții variabile. 

De la lemnul natural la aluminiu și materiale sintetice rezistente la intemperii, există o varietate de opțiuni disponibile. În timp ce lemnul oferă un aspect rustic și autentic, materialele sintetice moderne pot fi ușor de curățat și pot rezista mai bine la umezeală și razele UV. 

Layout și spațiu disponibil 

Începe prin a evalua spațiul disponibil și a stabili configurația zonei tale de relaxare. Acest lucru te va ajuta să alegi dimensiunile și forma potrivită pentru canapelele tale, astfel încât să se integreze armonios în mediul înconjurător. 

Ca și criteriu general folosit în industria HoReCa, se consideră 60 cm suficienți pentru ca o persoană să aibă loc suficient. Astfel, canapelele cele mai recomandate sunt cele ce reprezintă un multiplu de 60 cm, precum 120 cm sau 180 cm. 

Tipul și calitatea materialelor 

Materialele folosite în fabricarea canapelelor au un impact semnificativ nu doar asupra aspectului lor, ci și asupra durabilității și ușurinței de întreținere. 

De la materiale naturale precum ratanul, bambusul sau tecul la alternativele sintetice precum polipropilena (plasticul) rezistent la intemperii, alege opțiunea care se potrivește cel mai bine nevoilor și preferințelor tale. 

Potențialul de confort 

Confortul este esențial atunci când vine vorba de mobilierul de exterior sau de terasă. Asigură-te că canapelele alese oferă suport adecvat și sunt prevăzute cu perne moi și confortabile pentru ore întregi de relaxare în aer liber. 

Totodată, alegerea unei canapele cu o duritate mai fermă este recomandată deoarece, adesea, buretele acestora nu se deformează în timp. 

Cerințele de îngrijire și întreținere 

Mobilierul de exterior trebuie să fie ușor de curățat și să reziste la condițiile meteorologice variabile. Alege materiale rezistente la intemperii și asigură-te că poți întreține canapelele într-un mod simplu și eficient.

Cele mai ușoare materiale de întreținut fiind polipropilena (plasticul) sau metalul special tratat pentru exterior.

Design, forme și dimensiuni

Optează pentru un design modern și versatil, care să se potrivească stilului și atmosferei generale a spațiului tău, utilizând materiale precum polipropilena, metalul sau chiar și lemnul.

Pentru un aspect mai clasic sau rustic, este recomandat lemnul sau materialele sintetice cu finisaje de lemn. Formele și dimensiunile potrivite vor contribui la crearea unei amenajări echilibrate și plăcute din punct de vedere estetic.

Culori și texturi

Alegerea culorilor și texturilor adecvate poate transforma complet aspectul canapelelor tale de terasă. Experimentează cu diferite combinații și modele pentru a crea un spațiu exterior unic și personalizat.

Pe cât posibil, este recomandat evitarea utilizării culorilor închise precum antracit, negru sau gri. Acestea absorb căldura și pot face șederea ușor inconfortabilă.

Canapele de terasa regăsești în majoritatea magazinelor de mobilă, însă ținând cont de aceste aspecte importante, poți fi sigur că vei face achiziția potrivită pentru nevoile și gusturile tale.

Leave a Reply